fbpx

OV Fiets ten onder aan eigen succes ?

De OV fiets is razend populair, zo populair zelf dat er een tekort dreigt aan het aantal beschikbare OV fietsen. Zo werden er  in 2009 nog maar 600.000 keer een beroep op een OV fiets gedaan maar inmiddels is in 2015 dit aantal gestegen naar 1.900.000 volgens informatie van de NS.

OV-fiets_recycle_Spoorparade

De OV-fiets is zo populair dat het aantal fietsen omhoog moet

Hoofdreden voor de toename is het gemak en het je kunt zelf je tijd en route naar je bestemming bepalen. Het is het voor de gebruiker dan ook super eenvoudig gemaakt als je een pasje hebt kun je naar binnen pakt een fiets en je bent weg. Mede door dit grote gebruikers gemak is de OV fiets zo’n succes.

Wie maakt er gebruik van de OV fiets ?

Het afgelopen jaar is het aantal plaatsen waar je een OV fiets kunt huren gestegen van 252 naar 278. Van het aantal personen dat  gebruik maakt van deze dienst is 40% man en 60% vrouw en het overgrote deel van de groep gebruikers is tussen de 30 en 39 jaar, maar ook onder 65 plussers is de OV fiets populair met een aandeel van 15 % check here.

Te weinig OV-fietsen beschikbaar

Gebruikers die regelmatig gebruik maken van deze fietsdienst lopen regelmatig tegen het probleem aan dat er lang niet altijd voldoende fietsen beschikbaar zijn en het is momenteel nog niet mogelijk om vooraf een fiets te reserveren zodat je vooraf niet zeker weet of er wel een fiets aanwezig is. Vooral bij stallingen die met een volledig geautomatiseerd systeem werken komt het regelmatig voor dat de fietsen op zijn. Hiermee loopt het OV fiets-systeem het risico om ten onder te gaan aan het eigen succes, want als je er niet van op aan kunt zullen veel reizigers voor andere meer betrouwbare alternatieven kiezen.

OV fiets reserveren via app

De NS geeft toe dat het geregeld voorkomt dat reizigers niet over een fiets kunnen beschikken maar sinds oktober 2015 is het mogelijk om via de app NS Reisplanner online te checken of er een fiets beschikbaar is. Het probleem is echter dat doordat het aantal fietsen momenteel te beperkt is is dat het bij aankomst op het treinstation voor kan komen dat er net iemand met de laatste OV fiets vandoor is en dat je dan alsnog vervangend vervoer zult moeten regelen of zult moeten gaan lopen om je bestemming te bereiken.Meer informatie en de beschikbaarheid van de ov-fiets vind je op de site van de NS

Uitbreiding aantal OV Fietsen

Om  aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen breidt de NS dit voorjaar  het aantal OV-fietsen uit met duizend fietsen.Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack

Lees het originele artikel op het AD